perjantai 24. helmikuuta 2012

Nokia Lumia 710: 24h

Tiistaina tilattu Lumia 710 tupsahti lähipostiin jo torstaina, jolloinka kävin hetimmiten hakemassa sen ja otin käyttöön. Puhelimen paketti oli erikoisen mallinen, sillä se muistutti lyhennettyä maitopurkkia.
 
No, sinetti auki ja katsotaan mitä paketin sisältä paljastuu.
Paketissa tuli mukana puhelimen, akun ja laturin lisäksi usb-kaapeli, laadukkaan oloiset korvanapit ja nappeihin vaihdettavat tyynyt. Mitään ohjelmistolevyä tai edes kunnollisa manuaaleja ei tullut mukana.

Käyttöönotto oli helppoa, micro-sim-kortti sisään, akku paikalleen, takakansi kiinni ja virrat päälle. Asetusvelho opastaa alkuasetuksissa. Tietojen siirto vanhasta puhelimesta onnitui hyvin ja oli helppoa: ensin bluetoothit päälle molempiin, luodaan yhteys molempien välille ja Lumiassa aloitetaan yhteystietojen nouto. Menee n.30s kun reilu 80 yhteystietoa siirtyy uuteen kapulaan.

Heti aluksi huomasin jännän erikoisuuden, nimittäin semmoista tavallista yhteystietolistaa ei ole. Valikossa on kohta "ihmiset", johon yhteystiedot tulevat. Ja erikoista oli sekin, että en saanut millään näkyviin siirrettyjä yhteystietoja. Pohdin hetken mistä kiikastaa mutta uutuuden innon vuoksi sivutin asian ja jatkoin asetusten määrittelyä. Loin puhelimeen Googlen, Windows Liven ja Facebookin tilit. Puhelin haki itsestään yhteystiedot kaikista palveluista ja linkitti niitä yhteen. Jos oli yhteystietoja, joita puhelin ei osannut linkittää, niin ne voi tosi helposti linkittää käsin. Linkitysvaiheessa myös löysin ne siirretyt numerot, joita pystyi linkittämään mutta edelleenkään ne eivät ilmestyneet listaan.

Valikkorakenne on yksinkertainen. Se on niin yksinkertainen, että ensikertalaisen ei tarvitse pelätä puhelinta. Valikoita on kaksi: Metro-tyylinen ja listaus. Metrossa on isot kuvakkeet ja voit vapaasti heitellä niitä eri järjestykseen ja lisäillä tärkeitä henkilöitä ja sovelluksia suoraan valikkoon. Erittäin kiva juttu. Listaukessa on sitten kaikki muut asiat, joita ei ole laitettu Metroon. Eli asetukset, asennetut sovellukset ja paljon, paljon muuta. Hieman harmittaa, että Metron alle ei saa omaa taustakuvaa, vaan nappuloiden värit voi valita valmiista värivaihtoehdoista. Taustakuvan voi kyllä valita, mutta se näkyy vain lukitusikkunassa.

Kamera tuntuu ihan kohtalaiselta. On se parempi mitä nykyisessä, mutta häviää varmasti kuvanlaadussa Applen Iphonelle ja Lumia 800:lle. Tosin eipä sillä ole niin paljoa merkitystä mulle. Puhelimella tulee otettua vain jotain räpsyjä jos jossakin on kuvaamisen aihetta, mutta varsinaiset kuvat tulee kuvattua järkkärillä. Näyttä on kyllä mukava ja reagoi hyvin, vaikka siinä on vielä tehtaan suojamuovi päällä. Zoomaamiset hoidetaan IPhonen tyyliin sormia lähentämällä ja loitontamalla.

Ohjeet ovat hauskat. Ne ovat netissä, jonne pääsee puhelimen Ohjeet-nappulan kautta. Ohjeet muistuttavat Microsoftin Windowsin ohjeita ollen kuitenkin paremmat, eivätkä kysele: "Oli näistä ohjeista hyötyä?". Enpä ole ohjeisiin turvautunut koska puhelin on oikeasti niin yksinkertainen. Ja yksinkertainen on kaunista. Sovellukset ovat lähes kaikki maksullisia, mutta joitakin ilmaisiakin löytyy. Latasin RD Lite-sovelluksen, jolla voi etähallita tietokonetta lähiverkossa ja sit sekuntikellon. Sport Tracker tuli vakiona mukana. Lisäksi lataisin melkeimpa ne ainoat, ilmaiset pelit: miinaharava ja sudoku. Edes matopeliä en nähnyt marketissa.

Uusi ja vanha kapula rinnakkain. Paksuus on lähes sama, pituudessa lumia on vajaa 1cm pidempi ja leveydessä lähes 1,5cm leveämpi.


Tästähän voisi tarinoida vaikka kuinka, mutta rajoitetaan vähän. Ajattelin tähän listata havaitsemiani plussia ja miinuksia. Jos kirjoittaisi Lumiasta vielä enemmän 1kk:n käytön jälkeen.
Plussat:
  • Näyttö ja sen tuntuma
  • Käyttiksen toimivuus ja puhelimen teho
  • Pirteä käyttis ja Metro
  • IE9:n toiminta
  • Muisti 8GB
  • Mukana tuleva Microsoft Office-paketti
Miinukset:
  • Muistikorttipaikan puute
  • Akun kesto (tällä räpläämisellä ja pelaamisella 25h)
  • Metron taustakuvan puuttuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti